Składniki:
- makaron typu fusilli
- 1 cukinia
- 1 czerwona papryka
- oliwki (zielone i czarne)
- roszponka
- oliwa
- sól czosnkowa
- pieprz
- 1 czosnek
- 1 opakowanie sera feta
Szybka potrawa, prosta w przygotowaniu, pyszna i promująca ciekawy makaron, który na pewno mieliście okazje jeść (a jeżeli nie ten, to bardzo podobny). Makaron fusilli to podstawa naszego dzisiejszego obiadu. Z dodatkiem kilku warzyw i przypraw tworzy ciekawa harmonię, której nie oprze się żadne podniebienie.
Sam przepis na fusilli to istna sielanka. Nawet niewprawny kucharz będzie mógł poszczycić się faktem, że sam przygotował pyszne danie. Opcja idealna dla studentów i ludzi, którzy lubią smacznie zjeść, ale nie lubią potraw, które przygotowuje się godzinami.
- Etap 1: Kroimy cukinię w plasterki. Oliwę wlewamy na patelnię, smażymy na niej kawałki cukinii. Drobno siekamy paprykę z oliwami i dodajemy na patelnię. Całość doprawiamy pieprzem i solą czosnkową.
- Etap 2: Makaron fusilli gotujemy al dente. Ząbek czosnku miksujemy z odrobina oliwy w blenderze i wrzucamy do makaronu.
- Etap 3: Etap finalny, układamy potrawę na talerzu w następnej kolejności: makaron z czosnkiem, smażone warzywa i pokruszony ser feta.
I to by było na tyle w kwestii przygotowywania potrawy z fusilli. Prawda, że szybko? A czy smacznie? Napiszcie w komentarzu, jak podoba się Wam ta odmiana makaronu.
Oceń przepis

Nazwa:
Przepis na Fusilli
Czas przygotowania: