Składniki:

  • 50 dekagramów wołowiny
  • 25 dekagramów mięsa drobiowego
  • pół szklanki mąki pszennej
  • olej
  • 1 szklanka wytrawnego wina
  • 2 cebule
  • 3 marchewki
  • 3 łodygi selera naciowego
  • 1 papryka
  • 5 ogórków konserwowych
  • 4 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 liść laurowy
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • sól
  • pieprz



Powracamy do tradycji, przygotowując kolejny, sycący posiłek dla całej rodziny. Tm razem przyszedł czas na gulasz wołowo-drobiowy. Doskonały sposób na pożywny obiad. To także proste i szybkie danie. Nie polecamy go tym, którzy są na diecie. Polecamy go wszystkim, którzy cenią tradycję, sycący aspekt potrawy i prostotę przygotowania.



Z naszym przepisem gulasz na pewno się Wam uda. Nie będziemy umieszczać w gulaszu żadnych i innowacji, nie zmienimy jego smaku, nie będziemy oryginalni – postanowiliśmy od czasu do czasu przygotować coś tradycyjnego. Teraz tym tradycyjnym od czasu do czasu jest przepis na gulasz wołowo-drobiowy.

  • Etap 1: Mięso kroimy, oprószamy mąką i smażymy na oleju. Po usmażeniu przekładamy do garnka.
  • Etap 2: Dodajemy do garnka oczyszczone, pokrojone i podsmażone na odrobinie oleju warzywa (bez ogórków) oraz wszystkie przyprawy. Składniki podlewam winem oraz odrobiną wody.


  • Etap 3: Dusimy do miękkości mięsa. Pod koniec dodajemy pokrojone ogórki konserwowe i przecier.

gulaszPrawda, że proste? Chociaż ugotowanie dobrego gulaszu to prawdziwa sztuka, to z tym daniem poradzi sobie każdy, nawet początkujący adept kulinarny.

Smacznego!

 

Oceń przepis

recipe image
Nazwa:
Przepis na Gulasz wołowo-drobiowy



Czas przygotowania:
Średnia ocena:
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)

Skomentuj przepis ze swojego konta Facebook