Składniki:
- 50 dekagramów wołowiny
- 25 dekagramów mięsa drobiowego
- pół szklanki mąki pszennej
- olej
- 1 szklanka wytrawnego wina
- 2 cebule
- 3 marchewki
- 3 łodygi selera naciowego
- 1 papryka
- 5 ogórków konserwowych
- 4 łyżki przecieru pomidorowego
- 1 liść laurowy
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- sól
- pieprz
Powracamy do tradycji, przygotowując kolejny, sycący posiłek dla całej rodziny. Tm razem przyszedł czas na gulasz wołowo-drobiowy. Doskonały sposób na pożywny obiad. To także proste i szybkie danie. Nie polecamy go tym, którzy są na diecie. Polecamy go wszystkim, którzy cenią tradycję, sycący aspekt potrawy i prostotę przygotowania.




Based on 1 Review(s)
Z naszym przepisem gulasz na pewno się Wam uda. Nie będziemy umieszczać w gulaszu żadnych i innowacji, nie zmienimy jego smaku, nie będziemy oryginalni – postanowiliśmy od czasu do czasu przygotować coś tradycyjnego. Teraz tym tradycyjnym od czasu do czasu jest przepis na gulasz wołowo-drobiowy.
- Etap 1: Mięso kroimy, oprószamy mąką i smażymy na oleju. Po usmażeniu przekładamy do garnka.
- Etap 2: Dodajemy do garnka oczyszczone, pokrojone i podsmażone na odrobinie oleju warzywa (bez ogórków) oraz wszystkie przyprawy. Składniki podlewam winem oraz odrobiną wody.
- Etap 3: Dusimy do miękkości mięsa. Pod koniec dodajemy pokrojone ogórki konserwowe i przecier.
Prawda, że proste? Chociaż ugotowanie dobrego gulaszu to prawdziwa sztuka, to z tym daniem poradzi sobie każdy, nawet początkujący adept kulinarny.
Smacznego!
Oceń przepis

Nazwa:
Przepis na Gulasz wołowo-drobiowy
Czas przygotowania:
Średnia ocena:





świetny przepis, polecam!