Składniki:
- 6 bułek na hamburgery
- 0,5 kg mięsa mielonego
- 1 cebula
- 1 papryka
- 1 pomidor
- 1 słoik korniszonów
- 1 sałata lodowa
- olej lub oliwa
- przyprawa do mięsa mielonego
- ketchup
- majonez
- ser
Potrawa kojarząca się z amerykańską kuchnią, popularna w wielu fast – food’ach także w Polsce. Chodzi oczywiście o hamburgery, które powstają w różnych konfiguracjach, wielkościach i występują z różnymi dodatkami. Dziś opiszemy przepis na hamburgery w tradycyjnym stylu.




Based on 1 Review(s)
Zaczynajmy!
- Etap 1: Umyć warzywa i przekroić bułki na hamburgery (o ile nie są już przekrojone).
- Etap 2: Na patelnię wlewamy oliwę lub olej. Następnie przygotować mięso mielone, uformować kotlety w kształcie bułek (aby pasowały do spodniej części bułki) i smażyć, dodając przyprawę do mięsa mielonego.
- Etap 3: Spodnie części bułki posmarować majonezem, położyć plaster sałaty lodowej (najlepiej nieco większy, niż bułka) i pokroić warzywa (pomidory i ogórki w krążki ,a cebulę na drobne kawałki). Dodać usmażony kotlet i położyć na niego warzywa.
- Etap 4: Zwieńczyć dzieło dodając plasterki sera i polewając odrobiną ketchupu oraz majonezu. Przykryć hamburgera i gotowe!
Polecamy tworzenie wielkich hamburgerów składających się z kilku warstw. Aby uzyskać taki efekt, hamburgery można przełożyć dodatkową warstwą bułki, tworząc kilkupiętrowy przysmak. Tworząc takie dzieło należy pamiętać o adekwatnie większej ilości mięsa i dodatków.
Życzymy smacznego i zapraszamy do odwiedzania naszej strony i szukania różnych pomysłów na obiad!
Oceń przepis

Nazwa:
Przepis na Hamburgery
Czas przygotowania:
Średnia ocena:





Niezły przepis, na pewno wypróbuję 😉