Składniki:

  • 6 bułek typu hot-dog
  • majonez
  • ketchup
  • 6 parówek
  • 1 sałata logowa
  • 2 pomidory
  • ogórki korniszone lub 2 ogórki zwykłe
  • ser



Kolejna potrawa, która okazuje się szybkim sposobem na obiad. Dziś prezentujemy przepis na hot-dogi, czyli szybkie podłużne kanapki z wieloma dodatkami. Jeżeli kojarzycie hot-dogi z fast foodami – macie rację, wiele budek serwuje tego typu dania. Są one łatwe w przygotowaniu, nie wymagają wiele pracy i przede wszystkim są smaczne. Ponadto potrafią nasycić, co dla potencjalnego klienta budki z hamburgerami i innymi przekąskami to najważniejszy argument.



Domowe hot-dogi na pewno są zdrowsze, smaczniejsze i dają więcej satysfakcji. Dziś postaramy się przygotować kilka porcji specjalnie dla Was. Zaczynajmy!

  • Etap 1: Bułki przekroić wzdłuż (można użyć specjalnych bułek do hot-dogów lub kupić podłużne bagietki) i posmarować majonezem.
  • Etap 2: Umyć i pokroić warzywa, bułki wyłożyć plastrami sałaty.


  • Etap 3: Na plastrach sałaty ułożyć parówki (mogą to być także niewielkie kiełbaski). Dodać warzywa.
  • Etap 4: Zetrzeć ser i posypać po hot-dogach.
  • Etap 5: Zwieńczenie dzieła, ketchupem stworzyć dowolny wzór na hot-dogach. Przygotowaną potrawę umieścić w piekarniku na około 15 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.

hot dogiPyszne domowe hot-dogi są gotowe. Tym samym łamiemy stereotyp, jakoby każde danie kojarzące się z budkami kulinarnymi lub fast-foodami było tuczące. Każda potrawa przygotowana w domowy sposób zmienia się w eksplozję zdrowego smaku.

Oceń przepis

recipe image
Nazwa:
Przepis na Hot-Dogi



Czas przygotowania:
Średnia ocena:
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)

Skomentuj przepis ze swojego konta Facebook