Składniki:
- 50 dekagramów mięsa z królika
- 50 dekagramów mięsa wieprzowego
- 2 jajka
- 1 kajzerka
- 40 dekagramów sera żółtego
- 1 papryka
- sól
- pieprz
- majeranek
Wszystkich, którzy nie akceptują kulinariów z miłych zwierzątek prosimy o opuszczenie tego przepisu. Ci, którzy cenią delikatne mięso i klopsy pasujące do każdej okazji – zapraszamy do lektury. Oto klops z królika – aromatyczny sposób podania pieczonego mięsa z dodatkami.




Based on 1 Review(s)
Wbrew pozorom przygotowanie potrawy nie jest trudne. Mięso królicze mieszamy z wieprzowym, mielemy w maszynce i pieczemy. Ale po kolei, oto przepis na klopsa z królika, który krok po kroku pokazuje, jak przygotować pyszny obiad:
- Etap 1: Oba rodzaje mięsa myjemy i osuszamy. Przepuszczamy przez maszynkę do mięsa.
- Etap 2: Do masy mięsnej dodajemy namoczoną i odciśniętą kajzerkę oraz jajka. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem (można też użyć Vegety).
- Etap 3: Farsz wyrabiamy ręką na gładką masę.
- Etap 4: Dodajemy pokrojony ser żółty oraz paprykę, dokładnie mieszamy.
- Etap 5: Masę przekładamy do podłużnej blaszki. Pieczemy około 75 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza.
Przyznamy się, że pierwszy raz mieliśmy do czynienia z mięsem z królika. Miłe i pyszne zaskoczenie, na pewno jeszcze kiedyś wrócimy do tego dania.
Życzymy smacznego obiadu – klopsa z królika!
Oceń przepis

Nazwa:
Przepis na Klops z królika
Czas przygotowania:
Średnia ocena:




