Składniki:
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki rozmarynu
- 2 łyżki kminku
- pół puszki pomidorów krojonych z sokiem
- 30 dekagramów fasoli szparagowej
- 1 cebula
- 4 ząbki czosnku
- 1 cukinia
- pieprz
- sól
- 1 słodka papryka
- 1 papryka chili
Kto nie lubi leczo? Dla tych, co lubią tą potrawę, ale także dla tych, którzy nie lubią tradycyjnego leczo, przygotowaliśmy nieco inną odmianę – leczo z fasoli szparagowej, czyli szparagowe leczo!




Based on 1 Review(s)
Sposób przygotowania różni się tylko niuansami od tradycyjnej wersji potrawy. Smak natomiast jest już zupełnie inny, o czym przekonacie się degustując potrawę lub czytając i wdrażając w kuchni nasz przepis na leczo z fasoli szparagowej. Zacznijmy więc gotowanie:
- Etap 1: Przez około 5 minut blanszujemy fasolę szparagową w osolonej wodzie.
- Etap 2: Obieramy i kroimy cebulę w drobne kostki, po czym smażymy ją na patelni z oliwą. Dodajemy do niej przyprawy (sól, kminek, rozmaryn) oraz zgnieciony czosnek. Dokładnie mieszamy i po chwili na patelnię dodajemy pomidory z puszki (razem z sokiem). Kroimy cukinię i dodajemy ją do smażących się składników.
- Etap 3: Po cukinii na patelni lądują: fasolka szparagowa, pokrojona papryka słodka i papryka chili. Potrawę mieszamy i dusimy na patelni przez około 15 minut.
Tak przygotowane leczo na pewno zasmakuje Waszym domownikom i obiadowym gościom. Potrawę z powodzeniem i bez obaw o utratę smaku można podawać zarówno na zimno, jak i na ciepło.
Na koniec kulinarno-medyczny suchar:
Co robią lekarze w kuchni?
Leczo!
Smacznego!
Oceń przepis

Nazwa:
Przepis na Leczo z fasoli szparagowej
Czas przygotowania:
Średnia ocena:




