Składniki:
- 100 gramów surowego wędzonego łososia
- 200 gramów makaronu tagliatelle
- 3 łyżki rukoli
- sok z 1/2 cytryny
- czarny pieprz
- 150 gramów śmietany kremówki
Banalnie łatwy przepis na połączenie makaronu i wędzonego łososia. Dziś prezentujemy przepis na wędzonego łososia w sosie śmietanowym z dodatkiem rukoli. Łosoś będzie komponował się z makaronem tagliatelle.




Based on 2 Review(s)
Danie idealne dla tych, którzy lubią szybkie potrawy. Zahacza o kuchnię włoską, co dobitnie podkreśla makaron i sos śmietanowy. Zapraszamy do gotowania razem z nami.
- Etap 1: Zaczynamy kulinarne wojaże od makaronu. Gotujemy go al dente. Wędzonego łososia kroimy w paski i delikatnie smażymy (około 1-2 minut) na patelni.
- Etap 2: Po minucie smażenia dodajemy na patelnię śmietanę kremówkę. Zmniejszamy ogień i dokładnie mieszamy, aż sos zgęstnieje.
- Etap 3: Potrawy nie solimy, gdyż ryba sama w sobie już jest słona.
- Etap 4: Po ugotowaniu makaronu dodajemy go na patelnię z sosem i rybą. Dokładnie mieszamy i dodajemy rukolę oraz szczyptę czarnego pieprzu. Podajemy na ciepło, skrapiając każdy talerz odrobiną soku ze świeżej cytryny.
Szybkie i pyszne danie – idealne dla tych, którzy lubią makaron i łososia. Spodobał się Wam wędzony łosoś z makaronem i rukolą? Zapraszamy do komentowania.
Oceń przepis

Nazwa:
Przepis na Łososia w sosie śmietanowym z rukolą
Czas przygotowania:
Średnia ocena:




