Składniki:
- 100 gramów makaronu (rurki, spaghetti - wybór dowolny)
- 2 jajka
- 10 plasterków salami (rodzaj dowolny)
- 3 łyżki ketchupu
- 1 ser mozzarella (w kulce)
- 1 łyżeczka bazylii
- 1 łyżeczka oregano
- pieczarki/papryka/oliwki (warzywa wedle uznania)
- sól
- pieprz
- oliwa
Bardzo lubimy pizzę i wszelkiego rodzaju makarony. Dlaczego by tego nie połączyć? Wpadliśmy więc na pomysł, aby stworzyć w naszej kuchni coś nowego – innowacja kulinarna (aż strach się bać). Tak oto powstała pizza makaronowa. Doskonała alternatywa dla ciasta drożdżowego i zwykłej pizzy.




Based on 4 Review(s)
Jeżeli przejadła się wam zwykła pizza lub po prostu lubicie eksperymentować w kuchni – zapraszamy do gotowania razem z nami. Oto przepis na makaronową pizzę¸ która naszym zdaniem łączy w sobie to, co najlepsze z pizzy oraz makaronu. Dużym plusem jest to, że możecie dodać do pizzy co tylko chcecie. Papryka, pieczarki, oliwki – dosłownie wszystko. My przedstawiamy przykład, na którym się oparliśmy podczas gotowania.
- Etap 1: Zaczynamy od ugotowania makaronu wedle instrukcji na opakowaniu. Gotujemy makaron w osolonej wodzie z odrobiną oliwy. Po ugotowaniu makaronu przekładamy go do dużej miski, po czym wbijamy dwa jajka.
- Etap 2: Dokładnie mieszamy makaron, doprawiając przyprawami: sól, pieprz, oregano i bazylia. Rozgrzewamy patelnię, na której rozprowadzamy oliwę.
- Etap 3: Na patelni smażymy (na małym ogniu) makaron przez około 5 minut, po czym dodajemy ketchup (może być sos pomidorowy), salami w plasterkach, warzywa i inne dodatki.
- Etap 4: Całość doprawiamy i smażymy przez kolejne 5 minut pod przykryciem. Na koniec naszą pizzę obkładamy serem.
Mamy nadzieję, że taka wersja pizzy również przypadnie Wam do gustu. Zapraszamy do gotowania i komentowania.
Życzymy smacznego!
Oceń przepis

Nazwa:
Przepis na Makaronową pizzę
Czas przygotowania:
Średnia ocena:




