Składniki:

  • 8 parówek (cienkich)
  • 8 plastrów sera (średniej grubości)
  • 8 plastrów boczku (cienkich)
  • przyprawa do smaku wedle uznania
  • keczup bądź ulubiony sos (wedle uznania)



Lubicie dania, które można wykorzystać na różne okazje i pory posiłków? Kochacie uniwersalność w kuchni? Jeśli tak, to powinien spodobać Wam się nasz przepis na parówki z serem i boczkiem, który można wykorzystać zarówno na imprezie jako przekąskę, by zrobić przyjemność ukochanej osobie cudownym śniadaniem lub nawet na obiad w otoczeniu dowolnych dodatków!



Proste i szybkie danie to możliwość, jaką każda Pani domu od czasu do czasu musi wykorzystywać, ale kto powiedział, że taka potrawa nie musi robić wrażenia zarówno wizualnego jak i smakowego? Nasz przepis na parówki z serem i boczkiem na pewno nie pozostanie bez pozytywnego odzewu. Danie przygotujesz szybko i łatwo, a do tego a pewno będzie smakowało wszystkim miłośnikom sera, parówek i boczku! Wbrew pozorom nie jest to danie tłuste – sprawdźcie dlaczego…

  • Etap 1: Zaczynamy od przygotowania składników, a więc na blacie kuchennym układamy parówki, ser oraz plastry gotowanego boczku. Następnie zajmujemy się blaszką, którą najlepiej jest pokryć papierem do pieczenia, aby topiący się ser nie przywarł zbyt mocno do blaszki – później trudno będzie go usunąć.
  • Etap 2: Tworzymy zawijane przekąski, a w tym celu w każdy plaster sera zawijamy parówkę, a następnie całość owijamy jeszcze boczkiem. Bardzo ważne, aby parówki były jak najlepszej jakości – tak jak i reszta składników, tylko to bowiem sprawi, że doznania smakowe będą prawidłowe.



  • Etap 3: Zawijasy wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni aż do stopienia się sera. Nie da się w tym wypadku określić dokładnej ilości minut, bowiem zależy to od piekarnika i jego faktycznej mocy – polecamy wiec po prostu mieć parówki na „oku” i wyjąć je kiedy ser zacznie się topić. Można podawać z keczupem bądź posypać ulubioną przyprawa do smaku – wedle uznania. Gotowe!

SONY DSC

Przygotowanie parówek z serem jest wręcz dziecinnie proste, a więc każdy poradzi sobie z tym zadaniem. Doznania smakowe za to są po prostu bajeczne! Wbrew pozorom danie to nie jest tłuste, bowiem tłuszcz z boczku się wytapia, a pozostaje tylko część mięsna, nadająca niebanalnego smaku.

Życzymy miłego przygotowywania i smacznego!

Oceń przepis

Nazwa:
Przepis na Parówki z serem i boczkiem
Czas przygotowania:
Średnia ocena:
0 Based on 1 Review(s)

Skomentuj przepis ze swojego konta Facebook