Składniki:

  • 50 dekagramów mielonego mięsa z indyka
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 jajko
  • 3 cebule
  • 3 łyżki curry
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 300 mililitrów jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 łyżka oleju
  • sól



Połączymy dziś znane pulpeciki z sosem curry – synonimem indyjskiej kuchni. Pulpeciki w sosie curry to nasza wariacja kulinarna na temat polsko-indyjskiej potrawy. Naszym zdaniem to jedna z lepszych innowacji kulinarnych, jaką zaprezentowaliśmy na łamach portalu.



Żeby to potwierdzić, musicie sami przygotować potrawę. W tym pomoże Wam przepis na pulpeciki w sosie curry. Zatem do dzieła.

  • Etap 1: Mięso mieszamy z jajkiem i bułką tartą , solimy do smaku. Z masy mięsnej formujemy pulpety, które obtaczamy w mące.
  • Etap 2: Cebulę obieramy i siekamy, po czym podsmażamy na oleju. Dodajemy pulpeciki i smażymy do zarumienienia. Dosypujemy curry, jeszcze chwilę przesmażamy.



  • Etap 3: Wlewamy około 2 szklanki wody i dusimy bez przykrycia 15 minut. Dodajemy odsączony groszek i jogurt, dusimy jeszcze 5 minut, po czym doprawiamy solą.

pulpeciki w curry

Dajcie znać, czy taka fantazja kulinarna Wam zasmakowała. Jak do tej pory każdy, kto miał okazję spróbować tych pulpecików zajadał się ze smakiem.

Życzymy smacznych pulpecików w sosie curry!

Oceń przepis

recipe image
Nazwa:
Przepis na Pulpeciki w sosie curry



Czas przygotowania:

Skomentuj przepis ze swojego konta Facebook