Składniki:
- 50 dekagramów mielonego mięsa z indyka
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 jajko
- 3 cebule
- 3 łyżki curry
- 1 puszka groszku konserwowego
- 300 mililitrów jogurtu naturalnego
- 1 łyżka mąki pszennej
- 1 łyżka oleju
- sól
Połączymy dziś znane pulpeciki z sosem curry – synonimem indyjskiej kuchni. Pulpeciki w sosie curry to nasza wariacja kulinarna na temat polsko-indyjskiej potrawy. Naszym zdaniem to jedna z lepszych innowacji kulinarnych, jaką zaprezentowaliśmy na łamach portalu.
Żeby to potwierdzić, musicie sami przygotować potrawę. W tym pomoże Wam przepis na pulpeciki w sosie curry. Zatem do dzieła.
- Etap 1: Mięso mieszamy z jajkiem i bułką tartą , solimy do smaku. Z masy mięsnej formujemy pulpety, które obtaczamy w mące.
- Etap 2: Cebulę obieramy i siekamy, po czym podsmażamy na oleju. Dodajemy pulpeciki i smażymy do zarumienienia. Dosypujemy curry, jeszcze chwilę przesmażamy.
- Etap 3: Wlewamy około 2 szklanki wody i dusimy bez przykrycia 15 minut. Dodajemy odsączony groszek i jogurt, dusimy jeszcze 5 minut, po czym doprawiamy solą.
Dajcie znać, czy taka fantazja kulinarna Wam zasmakowała. Jak do tej pory każdy, kto miał okazję spróbować tych pulpecików zajadał się ze smakiem.
Życzymy smacznych pulpecików w sosie curry!
Oceń przepis

Nazwa:
Przepis na Pulpeciki w sosie curry
Czas przygotowania: