Składniki:
- 50 dekagramów filetów śledziowych (najlepiej na tacce)
- 20 dekagramów jabłek
- 10 dekagramów pora
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka soku z cytryny
- oregano
- pieprz
- 1 cebula
Bajecznie prosta, trafiająca w gusta największych smakoszy, którzy lubią śledziowe sałatki. Jeżeli myślicie, że prezentujemy kolejny tradycyjny przepis – nic z tego. To sałatka śledziowa z jabłkiem i porem – słodkie połączenie owoców i warzyw z rybą.




Based on 1 Review(s)
Przepis na sałatkę śledziową jest prosty, szybki i nie wymaga szukania wymyślnych składników. Zapraszamy do gotowania razem z nami:
- Etap 1: Śledzie płuczemy pod wodą i odstawiamy na około 30 minut. Po tym czasie kroimy je w kostkę. Kiedy śledzie odpoczywają, obieramy i kroimy w kostkę jabłka. Por natomiast obieramy i kroimy w plasterki. Dodatki (jabłka i por) wrzucamy do miski i mieszamy sokiem z cytryny.
- Etap 2: Do miski z dodatkami dodajemy śledzie, majonez i jogurt naturalny. Doprawiamy sałatkę oregano i pieprzem.
- Etap 3: Sałatkę podajemy z pokrojoną, zieloną cebulą, ułożoną na wierzchu jako dekorację.
Sałatka idealnie nadaje się jako przekąska lub przystawka. Z powodzeniem można się nią delektować także podczas obiadów, świąt, uroczystości i każdej innej okazji, która okraszona jest jedzeniem.
Życzymy smacznej sałatki śledziowej!
Oceń przepis

Nazwa:
Przepis na Sałatkę śledziową
Czas przygotowania:
Średnia ocena:





Przygotowałem i wyszło pysznie! Szybko, tanio i smacznie.
świetny przepis – dzięki 😉