Składniki:

  • 3-4 ogórki konserwowe
  • puszka kukurydzy
  • szczypior
  • średni słoiczek marynowanych pieczarek
  • 5 jajek
  • 3-4 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżeczka musztardy
  • pieprz, sól



Sałatka to nieodzowna potrawa na świątecznym wielkanocnym stole. W przepisach na świąteczne sałatki wielkanocne powinny znajdować się jajka. Nasza dzisiejsza propozycja to sałatka z jajek i pieczarek marynowanych. Jest ona łatwa i szybka w przygotowaniu, a w okresie przedświątecznym, kiedy zwykle brak czasu to niewątpliwie jej atut.



  • Etap 1: Zaczynamy od ugotowania jajek na twardo.
  • Etap 2: Pieczarki i kukurydzę odsączamy z zalewy.
  • Etap 3: Jajka, ogórki i pieczarki kroimy w kostkę, szczypiorek siekamy, dodajemy kukurydze.
  • Etap 4: Wszystkie składniki mieszamy z majonezem, śmietaną, musztardą i doprawiamy do smaku.

 

_DSC0696

 

Gotowe! Czyż to nie proste a jednocześnie zaskakująca sałatka. Życzymy smacznego.

 

 

Oceń przepis

Nazwa:
Przepis na sałatkę z jajek i pieczarek marynowanych
Czas przygotowania:
Średnia ocena:
2 Based on 1 Review(s)

Skomentuj przepis ze swojego konta Facebook