Składniki:
- 3-4 ogórki konserwowe
- puszka kukurydzy
- szczypior
- średni słoiczek marynowanych pieczarek
- 5 jajek
- 3-4 łyżki majonezu
- 2 łyżki śmietany
- 1 łyżeczka musztardy
- pieprz, sól
Sałatka to nieodzowna potrawa na świątecznym wielkanocnym stole. W przepisach na świąteczne sałatki wielkanocne powinny znajdować się jajka. Nasza dzisiejsza propozycja to sałatka z jajek i pieczarek marynowanych. Jest ona łatwa i szybka w przygotowaniu, a w okresie przedświątecznym, kiedy zwykle brak czasu to niewątpliwie jej atut.




Based on 1 Review(s)
- Etap 1: Zaczynamy od ugotowania jajek na twardo.
- Etap 2: Pieczarki i kukurydzę odsączamy z zalewy.
- Etap 3: Jajka, ogórki i pieczarki kroimy w kostkę, szczypiorek siekamy, dodajemy kukurydze.
- Etap 4: Wszystkie składniki mieszamy z majonezem, śmietaną, musztardą i doprawiamy do smaku.
Gotowe! Czyż to nie proste a jednocześnie zaskakująca sałatka. Życzymy smacznego.
Oceń przepis

Nazwa:
Przepis na sałatkę z jajek i pieczarek marynowanych
Czas przygotowania:
Średnia ocena:




