Składniki:
- sałata lodowa (dość duża)
- 2 jogurty naturalne
- woda, olej lub oliwa (opcjonalnie)
- przyprawa do sałatek
- ser feta
- słoik oliwek (czarnych lub zielonych)
- 1 pomidor
- 1 ogórek
- 1 papryka
Sałatka z fetą to idealne połączenie smaku i zdrowia na talerzu. Każdy obiad powinien być pyszny, lekki, sycący i zdrowy – tylko wtedy możecie poczuć się spełnieni. My, tworząc potrawy na co dzień nie zapominamy o porcji warzyw. Dzięki tej sałatce możecie dostarczyć dla organizmu nie tylko witamin, ale także doskonałych doznań kulinarnych. Nikt nie powiedział, że warzywa mają być tylko zdrowe, mogą być także smaczne!
Oto, jak przygotować sałatkę z fetą:
- Etap 1: Wszystkie warzywa dokładnie myjemy. Sałatę lodową rozrywamy i układamy w dość dużej misce.
- Etap 2: Kroimy pomidor, ogórek, paprykę i dodajemy do miski z sałatą.
- Etap 3: Do dużej szklanki wlewamy dwa jogurty naturalne i wsypujemy przyprawę do sałatek (polecamy przyprawę do sałatki greckiej). Niektóre przyprawy wymagają użycia wody i oleju lub oliwy, zamiast jogurtów naturalnych.
- Etap 4: Do miski dodajemy pokrojone oliwki, ser fetę (w kostkach) oraz przygotowany jogurt z przyprawami. Wszystko dokładnie mieszamy.
- Etap 5: odstawiamy sałatkę do lodówki na minimum 30 minut. Gotowe!
Zapraszamy do komentowania i dzielenia się z nami swoimi kulinarnymi doznaniami.
Życzymy smacznego!
