Składniki:
- 6 bułek typu hot-dog
- majonez
- ketchup
- 6 parówek
- 1 sałata logowa
- 2 pomidory
- ogórki korniszone lub 2 ogórki zwykłe
- ser
Kolejna potrawa, która okazuje się szybkim sposobem na obiad. Dziś prezentujemy przepis na hot-dogi, czyli szybkie podłużne kanapki z wieloma dodatkami. Jeżeli kojarzycie hot-dogi z fast foodami – macie rację, wiele budek serwuje tego typu dania. Są one łatwe w przygotowaniu, nie wymagają wiele pracy i przede wszystkim są smaczne. Ponadto potrafią nasycić, co dla potencjalnego klienta budki z hamburgerami i innymi przekąskami to najważniejszy argument.




Based on 1 Review(s)
Domowe hot-dogi na pewno są zdrowsze, smaczniejsze i dają więcej satysfakcji. Dziś postaramy się przygotować kilka porcji specjalnie dla Was. Zaczynajmy!
- Etap 1: Bułki przekroić wzdłuż (można użyć specjalnych bułek do hot-dogów lub kupić podłużne bagietki) i posmarować majonezem.
- Etap 2: Umyć i pokroić warzywa, bułki wyłożyć plastrami sałaty.
- Etap 3: Na plastrach sałaty ułożyć parówki (mogą to być także niewielkie kiełbaski). Dodać warzywa.
- Etap 4: Zetrzeć ser i posypać po hot-dogach.
- Etap 5: Zwieńczenie dzieła, ketchupem stworzyć dowolny wzór na hot-dogach. Przygotowaną potrawę umieścić w piekarniku na około 15 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.
Pyszne domowe hot-dogi są gotowe. Tym samym łamiemy stereotyp, jakoby każde danie kojarzące się z budkami kulinarnymi lub fast-foodami było tuczące. Każda potrawa przygotowana w domowy sposób zmienia się w eksplozję zdrowego smaku.
Oceń przepis

Nazwa:
Przepis na Hot-Dogi
Czas przygotowania:
Średnia ocena:





wyszło pyszne!