Składniki:
- 2 filety z kurczaka
- 2 żółtka
- 2 ubite białka
- 1 łyżka mąki pszennej
- 1 papryczka chilli
- 5 łyżek oleju do smażenia
- 1 cebula (czerwona)
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- sól
- pieprz
Dawno nie przygotowywaliśmy dań z mięsa drobiowego. Tyczy się to kotletów z tego delikatnego i rozpływającego się w ustach mięsa. Więc postanowiliśmy to zmienić, przygotowując kotlety drobiowe i podając je dla naszych domowników.




Based on 1 Review(s)
Danie szybkie, idealne dla dzieci oraz dorosłych, bardzo delikatne, ale jednocześnie sycące. Dobrze doprawione kotleciki drobiowe mają smak, który trudno opisać. Więc zaczynajmy gotować. W przygotowaniach pomoże Wam nasz przepis na kotlety drobiowe:
- Etap 1: Myjemy mięso i oczyszczamy z chrząstek. Jednocześnie obieramy cebulę i razem z mięsem kroimy w drobną kostkę. Siekamy również chili (uwaga na pestki, pozbywamy się ich).
- Etap 2: Do mięsa i dodatków dodajemy sól i pieprz oraz oddzielone żółtko. Mieszamy dodatki, do których po chwili dodajemy mąkę.
- Etap 3: Ubijamy białka na sztywno i dodajemy do masy mięsnej (z pianą z białek obchodzimy się delikatnie). Na patelni rozgrzewamy olej. Formujemy kotleciki drobiowe.
- Etap 4: Smażymy po obu stronach, aż kotleciki się zarumienią.
Pyszne, apetyczne i zdrowe kotleciki drobiowe już lądują na Waszych talerzach. Polecamy do nich standardowe dodatki – ziemniaki, pieczywo lub ryż. Wybór należy do Was.
Smacznych kotletów drobiowych!
Oceń przepis

Nazwa:
Przepis na Kotlety drobiowe
Czas przygotowania:
Średnia ocena:




