Składniki:
- dmuchana pszenica
- kilka papryczek chilli
- kolendra
- 1 mango
- 1 kg ugotowanych ziemniaków
- cynamon
- imbir
- mak
- suszone mango
- 1 czerwona cebula
- sos chilli
- sos tamaryndowy
Sałatka w stylu indyjskim. To właśnie sałatka ostro słodka, która jest kwintesencją indyjskiej kuchni. Doskonała jako dodatek do indyjskich dań lub jako przystawka.
Prezentujemy przepis na sałatkę ostro-słodką:
- Etap 1: Do dość dużej miski wrzucić dmuchaną pszenicę, pokrojone papryczki chili, pokrojone mango i ugotowane ziemniaki.
- Etap 2: Dodać kolendrę, chat masalę (miks przypraw: cynamon, imbir, mak, suszone mango), pokrojoną czerwoną cebulę i dokładnie wszystko wymieszać.
- Etap 3: Na zakończenie zalać sosem chilli i sosem tamaryndowym. Ponownie dokładnie wymieszać wszystkie składniki.
- Etap 4: Aby składniki dobrze ze sobą współgrały – odstawić na około godzinę do lodówki. Sałatkę można podawać z podsmażonym makaronem.
Życzymy smacznego i mamy nadzieje, że ta typowo indyjska ostro-słodka sałatka podbije wasze podniebienia i zagości porą obiadowa w waszych domach na długo!
Oceń przepis

Nazwa:
Przepis na Sałatkę ostro-słodką
Czas przygotowania:
Przygotowane zgodnie z przepisem – pycha!