Składniki:
- 12 jajek
- 3 łyżki bułki tartej
- szczypior z dymki
- pół łyżeczki oregano
- pół łyżeczki chili
- pieprz
- sól
- olej
Proste, szybkie i tanie danie, które zmienia nieco oblicze zwykłych kotletów mielonych. Tym razem prezentujemy kotlety jajeczne, czyli danie idealne dla wegetarianów oraz dla wszystkich, którzy cenią w sztuce kulinarnej fantazje dotyczące jajek.




Based on 11 Review(s)
Najlepsze w tym daniu jest to, że kotlety idealnie pasują jako obiadowy dodatek do kaszy (na ciepło) lub na śniadanie, ewentualnie jako przystawka (na zimno). Stworzyliśmy przepis na kotlety jajeczne, który pomoże Wam przygotować to ciekawe danie, którym zaskoczycie niejedną osobę.
- Etap 1: Gotujemy 10 jajek na twardo. Po ugotowaniu jajek obieramy je i siekamy na drobne kostki. Do miski z pokrojonymi jajkami wbijamy dwa jajka surowe i dokładnie mieszamy. Dodajemy również bułkę tartą i przyprawy, w tym pokrojony szczypior.
- Etap 2: Formujemy z masy jajecznej kulki i ponownie obtaczamy w bułce tartej.
- Etap 3: Smażymy kotleciki jajeczne z obydwu stron na złoty kolor.
To wszytko – pyszna jajeczna potrawa jest gotowa. Jedna uwaga – nie formujcie zbyt dużych kotletów, aby uniknąć problemów podczas smażenia.
Życzymy smacznego!
Oceń przepis

Nazwa:
Przepis na Kotlety jajeczne
Czas przygotowania:
Średnia ocena:




