Składniki:
- rukola
- 1 avocado
- 30 dekagramów orzechów włoskich
- ocet balsamiczny
- pomidory koktajlowe
- 1 ogórek
- 30 dekagramów szynki
Prezentujemy sałatkę, która idealnie sprawdzi się dla dbających o linię oraz lubiących szybkie gotowanie. Sałatka z avocado i orzechów włoskich sprawi, że na nowo zdefiniujecie smak sałatek.




Based on 1 Review(s)
Prezentowany przepis można traktować jako pewną odskocznię od wizji sałatki pełnej sałaty, warzyw lub znanych przypraw. Czas na małą zmianę, co pokazuje przepis na sałatkę z avocado i orzechów włoskich. Do repertuaru wchodzi także ogórek, pomidorki koktajlowe i ocet balsamiczny. Poniżej sposób przygotowania tej zdrowej pyszności:
- Etap 1: Kroimy pomidory koktajlowe oraz ogórka. Na talerzu układamy rukolę, a na niej ogórki oraz pomidorki.
- Etap 2: Czas na avocado, Kroimy je w kostkę lub plastry. Podobnie szynkę. Chwilę smażymy na patelni teflonowej bez oleju, po czym układamy na warzywach.
- Etap 3: Obieramy i siekamy na drobno orzechy włoskie. Dodajemy je na wierzch sałatki. Skrapiamy kapką octu balsamicznego jako sos i gotowe!
Doskonała sałatka dla wszystkich, którzy chcą posmakować nowego wymiaru sałatkowego.
Polecam ten przepis każdemu – doskonała przystawka. Zdrowa i apetyczna!
Oceń przepis

Czas przygotowania:
Średnia ocena:




