Składniki:
- 70 dekagramów mięsa mielonego (wieprzowego)
- 6 jajek
- 5 ząbków czosnku
- 1 czerstwa bułka
- 2 łyżki posiekanego koperku
- suszony majeranek
- mielona ostra papryka
- sól do smaku
- mielony czarny pieprz
Niespodzianka! Tak krzyczą wszyscy, którzy serwują na obiad pieczeń, która kryje w sobie niewielkie, ale jakże pasujące do mięsa dodatki. Oto pieczeń z jajkiem – nasze mięso niespodzianka.




Based on 1 Review(s)
Pieczeń przygotowuje się dosyć łatwo, przez wielu jest nazywana klopsem z dodatkami. Przepis na pieczeń z jajkiem niespodzianką to nasza propozycja na każdy obiad – dla każdego!
- Etap 1: Do dzieła. Cztery jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Bułkę namaczamy w wodzie, odciskamy i dodaje do mięsa mielonego. Dodajemy pozostałe 2 jajka, czosnek przeciśnięty przez prasę oraz posiekany koperek.
- Etap 2: Mięso doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Masę mięsną wyrabiamy jak ciasto drożdżowe. Przygotowujemy formę do pieczenia, wykładając ją folią aluminiową.
- Etap 3: Smarujemy połową masy pośrodku formy, po czym w rzędzie kładziemy ugotowane jajka . Przykrywamy jajka resztą masy mięsnej i formujemy klopsa.
- Etap 4: Wierzch mięsa posypujemy majerankiem i ostrą papryką. Zawijamy folię, wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez godzinę w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
- Etap 5: Na koniec odwijamy folię i dekorujemy mięso przed podaniem. Podajemy z chlebem lub ziemniakami – pieczeń jest smaczna zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Prosta potrawa, nieprawdaż? Czas na obiad pieczeniowy, który zostanie okraszony niespodzianką, czyli w tym przypadku jajkiem!
Życzymy smacznej pieczeni z jajkiem!
Oceń przepis

Nazwa:
Przepis na Mięso z niespodzianką (pieczeń z jajkiem)
Czas przygotowania:
Średnia ocena:





wspaniała rolada !! do smaku proponuję dodać ćwikłę z chrzanem, polecam 🙂