Składniki:
- 1 kilogram karkówki
- 5 łyżek musztardy
- suszone zioła: majeranek lub zioła prowansalskie
- sól
- pieprz
- 2 łyżki oleju
- woda
Dziś pokażemy Wam, jak przygotować soczyste mięso z karkówki. Dokładnie chodzi o pieczeń z karkówki. Jeżeli wydaje się Wam, że wystarczy wrzucić kawał mięsa do piekarnika, ustawić temperaturę i poczekać, aby otrzymać zachwycające danie – nie tędy droga.




Based on 7 Review(s)
Wprawdzie przepis na pieczeń z karkówki może wyglądać niewinne łatwo, ale uwierzcie nam, bez kilku tricków (opisanych poniżej) nie uda się Wam osiągnąć tego fenomenalnego, smakowego efektu. Gotowi? Zatem przystąpmy do dzieła.
- Etap 1: Przygotowujemy mięso. Przyprawiamy solą oraz pieprzem karkówkę. Na samym wierzchu smarujemy mięso musztardą, po czym posypujemy ziołami.
- Etap 2: Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni Celsjusza. W tym czasie smarujemy naczynie żaroodporne olejem. Teraz wkładamy do naczynia mięso i przykrywamy je folią.
- Etap 3: Całkowity czas pieczenia karkówki to dwie godziny. Jednak po godzinie należy nakłuć mięso. Ponadto należy delikatnie podlać mięso przegotowaną, letnią wodą. Dzięki temu karkówka zachowa soczystość.
- Etap 4: Na pół godziny przed końcem pieczenia usuwamy z piekarnika folię.
W ten oto sposób przygotowaliśmy doskonałą karkówkową pieczeń. Dodamy tylko, że mięso wyśmienicie komponuje się z ziemniaczanym puree.
Życzymy soczystego mięsa i smacznego obiadu!
Oceń przepis

Nazwa:
Przepis na Pieczeń z karkówki
Czas przygotowania:
Średnia ocena:





wspanialy i prosty przepis
pyszna