Składniki:
- 0,5 kilograma mięsa mielonego (wieprzowe lub drobiowe)
- 4 placki tortilli
- 1 pomidor
- 1 słoik przecieru pomidorowego
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 puszka kukurydzy
- 1 cebula
- sól
- pieprz
- kminek
- 30 dekagramów żółtego sera
Potrawa meksykańska, która obok tortilli robi prawdziwą furorę nie tylko w Ameryce Południowej, ale także w Europie. To oczywiście burrito, które postaramy się dziś przygotować w domowy sposób. Proponujemy kupić placki do tortilli dla tych, którzy nie chcą tracić czasu lub nie czują się na siłach, aby usmażyć swoje placki.




Based on 4 Review(s)
Przepis na burrito w naszym wydaniu brzmi następująco:
- Etap 1: Na patelni smażymy pokrojoną w kostki cebulę. Po kilku minutach dodajemy mięso i przyprawy (sól i pieprz). Do tego dodajemy odrobinę kminku i wszystko mieszamy do chwili, aż mięso zacznie współgrać z przyprawami i cebulą.
- Etap 2: Do usmażonego mięsa dodajemy pokrojony pomidor (w międzyczasie zmniejszyć moc smażenia). Na patelnię dodajemy przecier pomidorowy i wszystko mieszamy.
- Etap 3: Do mięsa i warzyw dodajemy kukurydzę i fasolę. Zdejmujemy z ognia i zostawiamy przygotowany farsz do ostygnięcia.
- Etap 4: Placki smarujemy farszem i posypujemy startym serem. Tak przygotowane burrito wstawiamy do piekarnika na około 5 minut (moc 180 stopni Celsjusza), aby ser apetycznie się roztopił.
Tak przygotowana potrawa meksykańska na pewno zaspokoi podniebienia każdego, kto zjawi się na obiedzie.
Oceń przepis

Nazwa:
Przepis na Burrito
Czas przygotowania:
Średnia ocena:




