Składniki:
- 2 jajka
- 2 szklanki mleka
- 1 łyżka oliwy
- 3 szklanki mąki pszennej
- sok z buraków
- kurkuma
- 1 mały oscypek
- 1 mały ser pleśniowy
- 1 mały ser kozi
- 1 łyżka żurawiny
- 1 ćwiartka gruszki
- 1 łyżka cukru
- wasabi
- sól
- pieprz
Zupełna nowość, z którą niedawno się spotkaliśmy. Kolorowe Formaggi to omlety, idealne i lekkie danie dla każdego, kto chce trochę odpocząć od ciężkich dań mięsnych. Doskonałe danie, jako przystawka lub jako główny spektakl kulinarnego przyjęcia. Nasze omlety nie są jednak typowe – są kolorowe!
Poniżej zamieszczamy przepis na kolorowe Formaggi. Te pyszne i kolorowe omlety mogą stać się idealną atrakcją kulinarną w każdym domu. Ponadto ich przygotowanie jest banalnie proste, nikt nie będzie miał problemu, aby sprostać temu wyzwaniu.
- Etap 1: Ubijamy pianę z białek. W drugim naczyniu mieszamy mąkę z żółtkiem. Tworzymy masę podobną do tej, jak na naleśniki. Doprawiamy solą i pieprzem, po czym dodajemy ubitą pianę z białek. Wszystko dokładnie mieszamy.
- Etap 2: Teraz czas na kolory. Masę dzielimy na dwie części (rozlewając do dwóch misek). Do jednej dodajemy sok z buraków, a do drugiej kurkumę. Omlety smażymy na rozgrzanej patelni.
- Etap 3: Czas na dodatki. Kroimy gruszkę i smażymy ją na maśle. Dodajemy cukier i zostawiamy na patelni przez około 2 minuty.
- Etap 4: Końcowy etap, czyli dodatki. Na każdym omlecie układamy inny rodzaj sera. Do serów dodajemy gruszkę lub żurawinę. Wstawiamy do piekarnika na około 5 minut i pieczemy w 180 stopniach Celsjusza. Omlety można podawać z sosem wasabi.
Mamy nadzieję, że przepis na omlety w kolorowym wydaniu Wam zasmakuje!
Życzymy smacznego!
Oceń przepis

Nazwa:
Przepis na Kolorowe Formaggi
Czas przygotowania:
Wow, niezły przepis, na pewno razem z siostrą spróbujemy przygotować potrawę!